prima pagina

Zilele Teatrului pentru copii și tineret la Suceava

img

Scopul acestui proiect este promovarea unor manifestări culturale de înaltă ţinută, care să pună în valoare potenţialul cultural-artistic şi spiritul creator al tinerilor actori suceveni, într-un domeniu esenţial pentru formarea şi dezvoltarea unei componente spirituale, teatrul, ce poate confirma o integrare europeană printr-o mentalitate de tip european, descoperirea şi promovarea tinerelor talente artişti ce .creşterea interesului tinerilor pentru teatru, literatură şi artă
- participanţi : Trupe de teatu de copii și tineri
- grupuri ţintă : tinerii suceveni din licee şi clasele V-VIII, trupe de teatru formate din tineri suceveni, interpreţi individuali
- beneficiari : direcți - elevi de clasele V-X1I din diverse şcoli si licee din judeţ şi din ara;
indirecţi: publicul sucevean, ce poate beneficia de intrarea liberă la toate spectacolele, şi întreaga comunitate locală
- activităţi / acţiuni  principale din cadrul proiectului: transmiterea invitaţiilor, regulamentului, a fişei de participare, mediatizare. preselecție. concursuri de interpretare în două secţiuni(monolog şi trupe), ateliere de teatru(workshopuri) conduse de actori,studenţi şi tineri absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale" Bucureşti, spectacole susţinute de trupele invitate la acest amplu proiect şi premierea.
Acest proiect a avut ca rezultato manifestare de amploare cu doua componente: Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret ediţia VIII-a şi Festivalul National de Teatru „MagicFest" ediţia VI-a.  La  această ediţie a festivalului au participat peste 600 de elevi, dintre care 50 de elevi in calitate de organizatori, s-au remarcat tinere talente şi a crescut prestigiul municipiului Suceava ca gazdă a unor manifestări artistice de înalt nivel, al Fundatiei ANA , al instituţiilor partenere, atât pe plan local cât şi in plan naţional şi internaţional