prima pagina

Proiectul Parcuri Vii

img

În perioada de implementare a proiectului, 26.06.2014 – 15.07.2014  Fundația ANA a reușit să atingă obiectivele propuse prin intermediul activităților planificate. Începând cu data de 26.06.2014 cele două mesaje ale proiectului – Parcuri Vii, care sa ofere comunității nu doar loc de odihnă și relaxare ci și un mediu care promovează valori culturale prin intermediul dansului, muzicii si altor genuri de evenimente culturale, precum și perpetuarea mesajului campaniilor și proiectelor antidrog organizate până acum, cel de a preveni consumul de droguri în rândurile tinerilor și nu numai prin derularea Caravanei Antidrog, au fost realizate printr-un film care cuprinde imagini din activităţile proiectului însoţite de mesajele unor artişti cu priză la tineri: Ansamblul Rapsodia Bucovinei, Walter Ghicolescu ( cel care a compus şi un imn special pentru proiect ), Maxim, trupa de dans Bucovina Dance Studio, interpreții Edi Hanuseac, Bianca Ciubotaru și Cristian Munteanu, Johannes Onesciuc și a materialelor informative distribuite cu ajutorul voluntarilor Fundației Ana. În perioada 28.06.2014 – 05.07.2014 au avut loc mai multe evenimente cultural – artistice: pe Esplanada Casei de Cultura a avut loc primul eveniment din cadrul proiectului, în timpul prestației culturale voluntarii au împărțit fluturași cu mesaje anti-drog cetățenilor  prezenți. Mesajele au fost primite cu interes de către membrii comunității, conștientizând importanța unui astfel de proiect. Tot voluntarii au fost cei care au promovat ideea că parcurile devin vii și atunci când copii sunt interesați sa participe la diferite activități interactive: copiilor li s-a oferit posibilitatea de a se juca împreună cu voluntarii. Proiectul a continuat, duminică 29.06.2014, când Parcul din Burdujeni a devenit o locație pe placul atât al adulților, cât și al copiilor. Programul artistic prezentat a transmis celor prezenți sentimentul că participă la o sărbătoare,cu toţii: copii, părinţi, bunici, salutând ideea acestui proiect, iar voluntarii au continuat să răspândească mesajul Caravanei antidrog și să implice copiii prezenți în diverse jocuri. Parcul Ițcani a fost ultima locație unde s-au desfășurat activitățile proiectului, în data de 05.07.2014, artiștii invitați și organizatorii proiectului împreună cu voluntarii au transmis mesajele proiectului publicului din zona Ițcani.
Proiectul este unul de succes dat fiind că obiectivul principal – cel de a spori gradul de conștientizare a cetățenilor Municipiului Suceava privind potențialul deosebit pe care îl poate oferi un oraș curat, prin organizarea acestor activități în aer liber, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber, dar și de a informa tinerii cu privire la pericolul consumului de droguri – a fost atins. Sustenabilitatea proiectului este dovedită şi de invitaţiile făcute de către cetăţenii prezenţi la manifestări de continuare a acestui tip de evenimente în aer liber şi de atragere continuă a atenţiei categoriilor vulnerabile în privinţa păstrării unui mediu curat şi sănătos în Municipiul Suceava.