prima pagina

Proiectul « Alegerea Tinerilor este Sportul », cod MIS ETC 2000, finantat prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

imgProiectul de față își propune promovarea unui stil de viață sănătos.
Pentru a informa cetățenii despre activiățtile proiectului, și pentru a asigura transparența proiectului și popularizarea Programului Operațional Comun Romania-Ucraina –Republica Moldova 2007-2013 vor fi publicate si distribuite in Gura Humorului pliante și broșuri
Vor fi pregătiți 10 antrenori, care vor atrage tineri și vor spori interesul pentru un stil de viață sănătos prin intermediul unor metode informale și interesante de promovare a fotbalului. De asemenea vor promova invațarea abilităților sociale, vor promova valorile umane și vor contribui la formarea spiritului civic.
Se va avea în vedere trezirea interesului în rândurile tinerilor pentru un stil de viață sănătos și dezvoltarea acestuia prin intermediul fotbalului. Diminuarea numărului de comportamente indezirabile in randurile tinerilor, îmbunatățirea abilităților sportive, insușirea abilităților sociale, a responsabilității, promovarea valorilor umane și formarea spiritului civic. Vom organiza un training la care vor participa 15 copii și tineri domiciliați in Gura Humorului. Acești tineri vor forma o echipă de fotbal care va beneficia de antrenament periodic, iar în primăvara anului 2015 vor participa la un turneu în localitatea Sokyryany (Secureni) Ucraina.
Următoarea activitate constă în organizarea unui master-clas cu staruri din sport pentru a servi drept exemplu tinerilor despre avantajele unui stil de viață sănătos

În luna decembrie va avea loc tot în Gura Humorului un  flashmob pentru tinerii care vor să se implice. Va fi o oportunitate pentru echipa de proiect de a lupta contra indeferenței din cadrul societății, contra discriminarii și împotriva unui stil de viață nesănătos.
Din cadrul proiectului mai face parte și achiziționarea de echipament sportiv și a două aparate pentru sport care vor fi donate unei școli din Gura Humorului. Este un fapt necesar având in vedere insuficiența resurselor și lipsa echipamentelor sportive necesare pentru a ajunge la performanță.

This project’s goal is to promote the importance of a healthy lifestyle.
In order to raise awareness about project’s activities among the citizen and to ensure the transparence and popularity of the Joint Operational Program Romania-Ukraine-Republic of Moldova 2007-2013 there will be leaflets and brochures published and distributed in Gura Humorului.
Ten trainers will be coached to help promote the healthy lifestyle among children and young through informal and alluring teaching strategies promoting football. Also they will promote the importance of learning social skills, human rights and will contribute to the formation of civic spirit.
The goal is to increase young’s interest in a healthy lifestyle through practicing football. Some of the objectives are to decrease the number of undesirable behaviors among youngsters, improving they sport skills, learning some new social skills, responsibility, to promote human rights and the spirit of citizenship. We’ll organize training courses for 15 children and young people from Gura Humorului. The participants will be part of a football team trained periodically and in spring of 2015 they will participate at the football championship in Sokyryany (Secureni) Ukraine.
The next activity consists of organizing a master class with sport stars that will represent for children and young an example to follow in regards of choosing a healthy lifestyle.
In December also in Gura Humurolui will take place a flashmob with youngsters who’d like to be involved. It will be an opportunity for the project team to fight against indifference, social exclusion and an unhealthy lifestyle.
One of the project’s activities is to procure sports equipment and donate it to a school from Gura Humorului. This activity is very important knowing that there are insufficient resources and few places with necessary sport equipment to help young and children to achieve professional results in any sport chosen.