prima pagina › 2010 › Spectacol caritabil la Dom Polski

Spectacol caritabil la Dom Polski

Sala Dom Polski a gazduit vineri un spectacol caritabil intitulat "Daruieste de sarbatori, pentru viata". Evenimentul a fost organizat de Fundatia ANA si studenti  din cadrul Universitatii  "stefan cel Mare" din Suceava, Facultatea  de stiinte Economice si Administratie Publica, specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, anul III, grupa II, coordonați de lectorul univ. dr. ec. Ovidiu-Aurel Ghiuta.
Scopul evenimentului a fost  acela de a strange fonduri pentru a ajuta doua surori, Catalina si Ana-Maria Nedelcu, în varsta de 5 ani, respectiv 7 ani, din satul  Mihoveni, judetul Suceava. Fetițele sufera de epilepsie si malformatie cardiaca ce necesita un tratament lunar foarte costisitor, dar si intervenție chirurgicala. Chiar în debutul spectacolului cele doua surori au demonstrat ca sunt pline de viata, inteligente dar si foarte talentate, recitand poezii si interpretand colinde. În continuare, studenții Mirela Ungureanu si Cosmin Paval au încantat publicul cu melodii din repertoriul unor artisti renumiti precum Mihaela Runceanu, Gabriel Cotabita si Holograf.
La eveniment trebuia sa participe si Sorin Filip. Pentru a nu lasa un loc liber în programul spectacolului, interpretul sucevean a trimis sase copii pregatiti de el, Madalina Lupu, Sanziana Lencu, Telescu Iosefina, Alexa Diana, Alexandru Sahlean si Andrei Iftimie care au interpretat melodii folclorice din repertoriul personal, precum si colinde. Studenții Ioana Maganu si Cristian Alin Florin au continuat spectacolul cu melodii folclorice.
Finalul a aparținut formatiei vocal-instrumentale "Fratii Micliuc", care au adus un plus de veselie si buna dispoziție pe chipurile celor prezenți. Cu toate ca au existat unele scapari tehnice, solisti care nu aveau negativul pregatit, spectacolul a fost reusit.
În urma evenimentului au fost adunati 4.700 lei, ce urmeaza sa fie donati de Fundatia Ana celor doua surori, Catalina si Ana Maria Nedelcu.

Spectacol caritabil la Auditorium Joseph Schmidt
La Auditorium JosephSchmidt a avut loc miercuri un alt eveniment caritabil. Spectacolul a fost organizat de studenții Facultatii de stiinte Economice si Administratie Publica, specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, anul III, grupa 3, din cadrul Universitatii "stefan cel Mare" Suceava, coordonați de acelasi cadru universitar. Fondurile obținute au fost donate Florinei Nemesniciuc, în varsta de 17 ani, orfana de mama si diagnosticata cu tetrapareza spastica, gradul 2, care are nevoie sa realizeze o intervenție chirurgicala pentru a putea merge normal. La spectacolul de miercuri au participat interpreți precum Roxana Sava si Andreea Chisalița, precum si un grup vocal format din elevi ai Colegiului de Arta "Ciprian Porumbescu". Senzația serii a facut-o nou înființata formație pop-rock Trupa 9, care a strarnit aplauzele publicului interpretand cover-uri dupa piese cunoscute. Din acest eveniment au fost stransi peste 5.000 de lei care au fost donați în scop caritabil.