prima pagina › 2010 › Cupa Interetnica a adunat peste 140 de participanti in salina de la Cacica

Cupa Interetnica a adunat peste 140 de participanti in salina de la Cacica

Si in acest an, sportul de masa i-a adus impreuna pentru doua zile pe reprezentantii celor 11 etnii din judetul Suceava, din tara, dar Si din regiunea Cernauti la Cupa Interetnica. Aceasta competitie a devenit una de traditie pentru judetul nostru, sambata Si duminica desfaSurandu-se cea de-a Saptea editie a Cupei Interetnice, la care au fost prezenti Si un numar record de participanti, aproximativ 140. Daca pana acum aceasta manifestare a avut loc numai la Suceava, de aceasta data gazda a fost salina din Cacica, localitate in care traiesc multi etnici polonezi.

Baietii au avut ocazia sa-Si demonstreze calitatile pe terenul de fotbal, unde, chiar daca in final s-a facut un clasament, cel care a caStigat competitia a fost spiritul de fair-play, dar Si buna dispozitie, miScarea pentru sanatate Si prieteniile legate intre etnici. Ca Si anii trecuti, etnici romi din Gulia, comuna Dolhasca, au demonstrat ca au foarte mult talent pentru acest sport, caStigand finala disputata in compania echipei ONG-urilor sucevene, dupa un joc in care spectatorii de pe margine au raspuns cu aplauze la fiecare executie tehnica sau faza spectaculoasa a ambelor echipe. Pe pozitia a treia a podiumului s-a clasat echipa etnicilor ucraineni din Balcauti, o formatie de tineri inimoSi care au luptat din greu pentru acest loc.

intr-o alta sala a salinei Cacica, fetele au avut ocazia sa se distreze Si sa faca in acelaSi timp miScare cu ajutorul mai multor sporturi recreative, printre care tir cu arcul, boccia, fitness, freesbee sau tenis de masa.

"Aceasta actiune, ce a devenit una traditionala, are ca principal scop o buna comunicare intre oameni cu diferite culturi, mentalitati, obiceiuri Si chiar conditii sociale cu ajutorul miScarii Si al sportului de masa. Profitand de cele doua sali din salina Cacica, in acest an am diversificat activitatile actiunii cu noi discipline cu diverse sporturi recreative. Tot de la aceasta editie vom organiza Cupa Interetnica in mijlocul fiecarei etnii in parte, astfel incat sa promovam atat turismul in diferite zone, dar Si stilul de viata sanatos prin miScare", a declarat principalul organizator, preSedintele Asociatiei Judetene "Sportul pentru Toti" Suceava, Mihai Androhovici.

Aceasta editie cu numarul Sapte a Cupei Interetnice a fost organizata Si finantata de Federatia Romana Si Asociatia Judeteana "Sportul pentru Toti", Directia pentru Sport a Judetului Suceava, Fundatia Ana, Asociatia Juventus, cu sprijinul salinei Cacica.

La final, participantii au primit premii Si materiale promotionale Si din partea reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, a Centrului de Prevenire, Evaluare Si Consiliere Antidrog Suceava Si a Jandarmeria Suceava.