suceava


prima pagina › 2010 › A inceput Saptamana Europeana a Tineretului

 

 

 

A inceput Saptamana Europeana a Tineretului


Stiri

Cea de-a XII-a editie a Saptamanii Europene a Tineretului a debutat zilele trecute si va continua pe toata durata acestei saptamani, au anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, principalii organizatori, Cornel Grosar, presedintele Asociatiei de tineret Juventus, si Nelu Todireanu, presedintele Fundatiei Ana.

Cei doi deruleaza acest proiect in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava, cu Consiliul Judetean Suceava, Asociatia "Youth Can Do It" si Asociatia "Promotorii Bucovinei".

La manifestarile din aceasta saptamana vor participa si reprezentanti ai organizatiilor de tineret din Ucraina si Republica Moldova, care se vor intalni cu membri ai asociatilor sucevene de tineret in vederea accesarii finantarilor pentru proiecte in parteneriat.

Un alt scop al proiectului este acela de a organiza evenimente care sa contribuie la dezvoltarea relatiilor de parteneriat ale ONG-urilor de tineret din Suceava cu administratia locala, judeteana, institutii si parteneri din Suceava, Ucraina si Republica Moldova.

"Ne propunem si realizarea unui calendar de activitati pentru 2011 care sa completeze imaginea culturala traditionala a Bucovinei: festivaluri de folk, rock, jazz, teatru pentru tineret, film, muzica usoara, muzica clasica, dans. Vom organiza, de asemenea, competitii sportive care sa permita participarea gratuita a unui numar mare de tineri", au anuntat organizatorii, ieri, la conferinta de presa.Programul actiunilor de la Saptamana Tineretului

Potrivit unui comunicat de presa remis de organizatori, Saptamana Europeana a Tineretului a debutat sambata si duminica (30-21 octombrie a.c.) cu Cupa Liceelor la fotbal, manifestare ce a avut loc la Iulius Mall.

Maine, la Pub Fierarie, incepand cu ora 18:00, e programata o intalnire pe tema "si noi suntem in Bucovina", iar joi, la ora 17:00, va avea loc, la Consiliul Judetean, un seminar cu tema "Parteneriat transfrontalier", la care participa reprezentanti ai ONG-urilor de tineret din Suceava, Ucraina si Republica Moldova, ai administratiei locale si judetene.

Tot joi, de data aceasta la ora 20:30, la Pub "No Limit", va avea loc workshop-ul "European Pizza Party".

Vineri, ora 19:00, incepe la Pub Picadilly, seara de folk si poezie.

Saptamana Tineretului se incheie duminica, cu o alta competitie sportiva.

incepand cu ora 12:00, la Club "Strikers" va avea loc Cupa Saptamanii Tineretului la bowling, tenis de masa si biliard.

 

dot