prima pagina Pentru Sergiu Alexandru, viaţa are un preţ ...

Pentru Sergiu Alexandru, viaţa are un preţ ...

Alexandru împlineşte 4 ani pe 21.03.2010 şi locuieşte împreună cu părinţii Nicoleta şi Gabriel şi surioara lui de 11 ani într-un bloc social al primăriei municipiului Suceava.

Neşansa lui şi a noastră a fost că la naştere a contactat un microb în spital (după părerea medicilor de la clinici din Iaşi şi Bucureşti) pe nume E-coli, multirezistent, şi în scurt timp infecţia provocată de el i-a controlat întreg organismul, distrugându-i complet imunitatea. După o internare la Suceava a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Maria” din Iaşi în stare foarte gravă fiind mai apoi diagnosticat cu următoarele afecţiuni:
• Infecţie a tractului urinar recidivantă – puseu acut cu E-coli multirezistent
• Reflux vezico – uretral gradul V secundar
• Insuficienţă renală cronică stadiul II
• Valvă de uretră de care a fost şi operat urgent
• Ureterohidronefroză gradul II bilaterală
• Rinichi stâng mic cicatricial (care acum nu se mai vede nici la ecograf, nici la scintigrama făcută la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi). Pe lângă acestea, la bucăţica de rinichi rămasă există mereu pericolul de septicemie.
• Anemie mixtă (carenţial şi inflamatorie) - a făcut pneumonie interstiţială de zeci de ori, având sistemul imunitar prăbuşit (microbul este sensibil numai la două medicamente scumpe şi foarte greu de găsit)
• Rinichiul drept cedează şi el dacă mai face câteva infecţii.

Până în prezent, Alexandru are 18 internări şi 3 intervenţii chirurgicale. De aproape 4 ani nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu să nu ia medicamente care pentru el înseamnă viaţă. El este mic, iar medicaţia este agresivă şi mă întreb cât îi va mai rezista ficatul şi celelalte organe.
Pentru problemele neuropsihice ia Tonotil, Encephabol şi Mentat, iar pentru renal ia Ceclor, Vigantol şi Enap pentru a ţine cât de cât sub control insuficienţa renală. Este programat să facă în luna martie 2010 tomograf şi RMN la Iaşi, fiind suspectat că ar avea lichid cefalo-rahidian şi alte probleme pe creier (capul ia proporţii anormale după spusele unui medic de la Genetică Iaşi).
• Are retard psihic (a făcut convulsii când avea temperaturi peste 40º)
• Are retard în achiziţia limbajului (nu vorbeşte)
După aproape 4 ani de zile de când umblăm prin spitale suntem depăşiţi fizic, psihic şi financiar. Am ajuns la capătul puterilor, dar, ciudat, încă luptăm. Ca şi bunic (mama copilului este fata mea) mi-am vândut o casă şi 3,5 ha de pământ, soţia a făcut împrumuturi la pensionari, eu încă unul la o bancă. Au fost perioade când spitalul nu avea medicaţia necesară şi noi le găseam pe Internet sau făceam comandă la firma Astra-Zeneca din Anglia (Meronem, Impinem) foarte scumpe sau de la ruşi (Nitrofurantion) , care mai demult erau făcute de Terapia Cluj. Totodată, făceam demersuri pentru a-mi duce nepoţelul la o clinică din străinătate. Am fost ajutaţi de Forumul German din Suceava să trimitem actele medicale ale copilului la două clinici din Germania, de unde am primit şi oferte de preţ. Una este de la o clinică universitară din Hamburg – Eppendof, la care costurile estimative pentru 3 zile care includ cazare şi diagnosticare sunt de 8.500 euro, însă dacă după prezentarea rezultatelor investigaţiilor se impune efectuarea unei operaţii (şi cu siguranţă aşa se va întâmpla) trebuie calculate din nou costurile. A doua ofertă este de la o clinică din Augsburg, unde pentru 7 zile costurile sunt de aproximativ 10.700 euro. Şi aici dacă va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală, costurile nu sunt incluse.
Alexandru are certificat de handicap grav cu însoţitor, deci mama lui nu poate să facă serviciu, surioara lui este elevă, însă şi ea are un handicap de gradul II (a suferit o operaţie pe cord deschis la Institutul Jninimi Cluj- Napoca), iar tatăl lor lucrează cu ziua pe unde poate. Au fost luni, şi nu puţine, când cu venitul lor şi pensiile noastre abia puteam acoperi medicaţia şi celelalte cheltuieli pentru Alexandru. De aceea am fost nevoit să vând tot ce am putut. După mine nu există durere mai mare decât neputinţa unei mame de a-şi ajuta copilul. Am făcut şi voi face în continuare tot ce este omenesc posibil pentru salvarea vieţii nepotului meu, însă cu credinţă, respect şi speranţă vă rog şi pe dumneavoastră oameni cu suflet de pretutindeni să ajutaţi acest îngeraş să supravieţuiască, donând orice sumă de bani în contul de mai jos.

TITULAR CONT: DUMITRIU ADRIANA NICOLETA (mama copilului)
Cod IBAN: RO18BRDE340SV24812343400

Contul este deschis la BRD Suceava, Sucursala Burdujeni

Sau puteţi lua legătura cu bunicul copilului, Dl. Morozan Gheorghe, la numărul de telefon 0751.597.171.
Vă mulţumim!

.